Skönhetstrender 2023 – från naturlig lyster till färgstarka ögon

Skönhet och välbefinnande har alltid varit centralt för många och skönhetsvärlden har en mängd spännande trender och produkter. 

År 2023 markerar en återgång till det naturliga, med en twist av färg och glans. Medan vi fortsätter att omfamna vår naturliga skönhet, ser vi också en uppsving av lekfulla och djärva trender som tar oss tillbaka till tidigare årtionden. Låt oss dyka ner i de mest framstående sminktrenderna för detta år.

Hudfokus

Fokus på basprodukter som ger ett naturligt, hälsosamt intryck. ”Cloud skin” trenden eftersträvar en semi-matt finish med en inifrån-och-ut-glow. Det ska se ut som om huden är återfuktad inifrån, vilket ger ett yngre och friskare utseende.

Rosiga kinder

Skimrande blush i rosa nyanser ger dina kinder en frisk och ungdomlig lyster. För en naturlig look, välj en krämig blush som smälter in i huden och ger en subtil glöd. För att lyckas med mid-tone blushing applicerar du rouge och använder sedan puder för att sudda ut det under ögonen för en jämn look.

Ögon

Sotade ögon. En look som uppnås genom att applicera eyeliner på ögonlockskanten och sedan blanda ut produkten över ögonlocket och under ögat. Perfektion är inte nödvändigt; det är den sotiga effekten som är viktig.

Metalliska och skimrande ögonsminkningar gör comeback. Glitterprodukter, frostiga pasteller och skimrande produkter i nyanser som brons, rosé och silver är i fokus.

Ögonmakeup i poppiga färger som starkt grön, lavendel, aprikos och Barbierosa kommer också att vara trendiga. Även små stenar i ansiktet och stålgrå eyeliners kommer att bli populära.

Läppar

Glossiga läppglans i klara färger fortsätter att vara trendiga. För läppar förutspås också trender som frostiga läppar i metallicläppar och bronziga nyanser. Mörka toner av läppstift som vinrött och plommon blir populära till hösten.

Naturliga ögonbryn

Tiden är förbi med överdrivet definierade bryn. I år handlar det om att omfamna dina naturliga bryn. Använd en ögonbrynsgel för att borsta och forma dina bryn, och om du vill lägga till lite färg, välj en brynpenna som matchar din naturliga hårfärg.

Skönhet möter hudvård

En av de mest framstående trenderna detta år är hybrid makeup. Dessa produkter kombinerar fördelarna med hudvård och smink i ett enda steg. Tänk dig en foundation berikad med hyaluronsyra eller en BB-kräm som ger både täckning och återfuktning. Med dessa produkter kan du uppnå en felfri look samtidigt som du tar hand om din hud.

Återfuktande kräm med SPF

Förutom smink är det viktigt att ha några nyckel hudvårdsprodukter i din sminkväska. En återfuktande kräm eller ansiktsspray kan fräscha upp din makeup under dagen, medan en primer kan se till att din makeup sitter på plats. För att skydda huden är det viktigt att använda en dagkräm med SPF (Sun Protection Factor) som skyddar mot solens skadliga UVB-strålar. Några rekommenderade märken för detta ändamål inkluderar La Roche-Posay, Neutrogena, Eucerin, CeraVe, Clinique, Estée Lauder, Aco och Nivea. Bland dessa produkter är Evolve Climate Veil Tinted SPF 20 ekologiskt.