Tänk på detta inför din hårtransplantation

Varför vissa tappar håret och andra inte är något som länge diskuterats i både akademiska och medicinska kretsar – och i hemma i tv-sofforna. Det är något som för många män kan innebära ett stort trauma, medan andra inte bryr sig över huvud taget. Är du en person som börjat tappa håret och vill göra något åt det – då finns det ingen bättre tid än nu.

Med modern teknik och noggranna metoder kan läkare i dag utföra en hårtransplantation säkrare och framgångsrikare än någonsin. Både män och kvinnor kan få hjälp. Få bästa möjliga förutsättningar genom att förbereda dig på din hårtransplantation.

Undersök moderna transplantationsmetoder

Den mest populära metoden för hårtransplantation i dag är FUE. FUE står för Follicular Unit Extraction och innebär att hårsäckar som innehåller en till fyra hårstrån extraheras från ställen på huvudet där personen fortfarande har hår. Dessa hårsäckar flyttas sedan till ställen på huvudet där håret fallit av.

Det är en populär teknik eftersom det ger ett bra och förhållandevis snabbt slutresultat. Ärr är extremt ovanliga så länge modern utrustning och kompetenta läkare utför behandlingen. Hur bra resultatet blir är dock starkt kopplat till hur sent i håravfallsprocessen du är när behandlingen börjar, samt hur bra kvalitet det är på håret. Generellt kan man säga att ju tidigare behandlingen påbörjas, desto bättre.

Boka konsultation med ett proffs

Det är lätt att börja älta och grubbla över varför håravfall inträffar för just dig. Sanningen är att det i de allra flesta fall går att få hjälp. Ett bra första steg är att boka en konsultation med ett proffs inom hårtransplantation. Ni går då tillsammans genom bland annat följande::

  • Vad dina förväntningar är
  • Vad dina individuella förutsättningar är
  • Hur god din allmänna hälsa är
  • Hur god din hårkvalitet är

Utifrån ovanstående punkter och mer, får du förslag på alternativ som lämpar sig extra bra för just din situation. Alla alternativ bör grunda sig i forskning och fakta. Det finns nästan lika många myter och missuppfattningar kring hårbehandling som det finns trendiga mirakeldieter. Det gäller att ha ett kritiskt öga och att använda sunt förnuft.